IK HELP JE GRAAG BIJ..​

Burn-out behandeling in Arnhem

Kom van jouw burn-out en traumaklachten af door een behandeling bij Sterke Basis Traumatherapie in Arnhem te volgen. Vanuit veiligheid je potentieel vrijmaken.

Effectieve burn-out behandelingen in Arnhem

Ben je vaak gespannen of onrustig? Heb je last van overbelasting en (langdurig) stress op werk of in jouw privéleven? Merk je dat je vastzit in patronen en moeite hebt jezelf te uiten tegenover je leidinggevende, collega’s, je partner of kind(eren)? Dan kan het zijn dat je tegen een burn-out aan zit of deze eigenlijk al hebt. Wacht niet met het zoeken van hulp en kom langs bij Sterke Basis voor een behandeling van jouw burn-out in Arnhem. Ik help vrouwen het zelfgenezende vermogen van het lichaam én hun zelfredzaamheid te herstellen.

De verbinding tussen burn-out en trauma

Vaak is het zo dat door een trauma het lichaam niet meer de juiste signalen afgeeft. Het zit namelijk vast in een vechten-, vluchten- of bevriezen-reactie. Daardoor ga jij te lang en te ver door en voor je het weet kom je in een burn-out terecht. Anderzijds kan het zo zijn dat een burn-out juist een trigger is voor een traumatische ervaring uit het verleden. Hoe dan ook zijn een trauma en een burn-out sterk aan elkaar gerelateerd. Daarom pas ik mijn Sterke Basis Training eveneens toe als (preventieve of herstellende) burn-outbehandeling. 

Symptomen van een burn-out kunnen zijn:

 • Slapeloosheid en vermoeidheid
 • Weinig zelfvertrouwen
 • Pijn (spieren, hoofd, rug, maag, darm, etc.)
 • Concentratie- en geheugenproblemen
 • Lage weerstand
 • Terugtrekkingsgedrag
 • Hartkloppingen en een hoge bloeddruk
 • Veel roken, alcohol drinken of drugs gebruiken
 • Rusteloosheid, piekergedrag
 • Minder goed presteren
 • Lusteloos en futloos zijn
 • Angst

Samen kijken we naar alle factoren die – voor jou, in het nu – een rol spelen. Misschien heb je moeite met grenzen aangeven, wil je altijd alles maar goed doen, of zitten belemmerende overtuigingen je in de weg. Omdat trauma een fysiek fenomeen is, ga ik lichaamsgericht te werk. Dat betekent jij de traumatische gebeurtenis niet hoeft te herhalen. Zulke burn-outtherapie helpt je lichaam ontladen en maakt meteen meer energie vrij. Dit helpt de burn-outsymptomen afnemen.

Coaching tot het einde

Herstellen van een burn-out vraagt doorgaans wel wat meer dan een enkele behandeling. Daarom sluiten we de therapie voor jouw burn-out in Arnhem af met een stukje coaching. Zo krijg jij de regie over je baan, je relaties en meer weer in eigen handen en kun je in het dagelijks leven gewoon bij jezelf blijven. Ik geef je de begeleiding die je nodig hebt totdat jij op eigen benen staat en vanuit vertrouwen, veiligheid en kracht weer alles aankunt. Je ontvangt bovendien handige tips en tools om mee te nemen. Desnoods help ik met de praktische aspecten zoals onderhandelingen met Arbo-arts en/of leidinggevende. Omdat ik zelfs in de avonduren en het weekend beschikbaar ben, kun je een burn-outbehandeling bij Sterke Basis goed combineren met een drukke baan of gezinsleven.

Hulp bij een burn-out nodig? Bespreek jouw hulpvraag via het telefoonnummer +31 (0)6 83 64 35 26 of via het online formulier. Je bent van harte welkom voor een gratis kennismakingsgesprek in Arnhem of bij jou op locatie (in plaatsen zoals Apeldoorn, Velp of Zutphen).

In mijn praktijk ontvang ik cliënten uit onderliggende plaatsen, maar ook vanuit veel plaatsen verder weg in het land.

Therapie Zwolle
Therapie Leeuwarden
Therapie Emmeloord
Therapie Lelystad