EMDR Therapie

EMDR Therapie bij Gaby Jurczyk, praktijk Sterke Basis

Inhoudsopgave

Gaby Sterke Basis buiten

Begin vandaag nog met jouw herstel!

Wat is EMDR Therapie?

Ben je op zoek naar een effectieve manier om traumatische ervaringen te verwerken? Dan kan EMDR-therapie precies zijn wat je nodig hebt.

EMDR, of Eye Movement Desensitization and Reprocessing, is een bewezen methode om pijnlijke herinneringen minder heftig te maken en je leven weer in balans te brengen.

Deze therapie heeft talloze mensen geholpen om hun trauma’s te overwinnen en weer vrij te leven.

Hoe werkt EMDR?

EMDR-therapie werkt door je te helpen een pijnlijke herinnering naar boven te halen terwijl je afgeleid wordt door specifieke stimuli.

Samen met mij concentreer je je op de traumatische gebeurtenis. Terwijl je dit doet, volg je met je ogen een bewegende vinger of een lichtje, of luister je naar afwisselende klikjes via een koptelefoon.

Deze afleidende activiteiten zorgen ervoor dat je werkgeheugen overbelast raakt, waardoor de emotionele lading van de herinnering vermindert. Na verloop van tijd wordt de herinnering minder intens en krijgt deze een neutraal karakter.

Voor wie is EMDR Therapie geschikt?

EMDR-therapie is geschikt voor mensen die worstelen met de nasleep van traumatische ervaringen zoals:

● Verkeersongevallen
● Seksueel misbruik
● Geweldsincidenten
● Ernstige ziektes
● Verlies van een geliefde, baan of andere belangrijke aspecten van het leven

Ook als je last hebt van angststoornissen, fobieën of een negatief zelfbeeld als gevolg van specifieke, pijnlijke gebeurtenissen, kan EMDR verlichting bieden.

Begin vandaag nog met jouw herstel!

Waarom kiezen voor EMDR?

 

Snel resultaat: EMDR-therapie biedt vaak al na enkele sessies merkbare verbeteringen, waardoor langdurige therapieën niet nodig zijn.

Diepe verwerking: De therapie zorgt ervoor dat pijnlijke herinneringen hun kracht verliezen, waardoor ze minder overweldigend worden.

Betere nachtrust: Na EMDR-therapie nemen nachtmerries en herbelevingen af, wat zorgt voor een betere slaapkwaliteit.

Meer innerlijke rust: Je ervaart meer balans en rust, minder stress en kunt beter functioneren in je dagelijks leven.

Samen werken we aan jouw herstel

Begin vandaag nog met jouw herstel!

Wat kun je verwachten tijdens een EMDR Sessie?

Een EMDR-sessie bij Gaby van Sterke Basis verloopt in verschillende stappen:

  1. Intake en voorbereiding: In de eerste sessie bespreken we je klachten en doelen. Je krijgt een duidelijke uitleg over wat je kunt verwachten.
  2. Verwerking: Tijdens de sessies richt je je op de traumatische gebeurtenis, terwijl je wordt afgeleid door visuele of auditieve stimuli. Deze afleidingen helpen om de emotionele lading van de herinnering te verminderen.
  3. Nabespreking: Na elke sessie bespreek je met Gaby wat je hebt ervaren en hoe je je voelt. Dit helpt om de voortgang te monitoren en de therapie aan te passen aan jouw specifieke behoeften.

Na een sessie kan je nog enkele dagen effecten ervaren. Dit is een teken dat je brein actief bezig is met het verwerken van de herinnering.

De voor- en nadelen van EMDR Therapie

Voordelen

  • Snelle resultaten: Vaak zijn slechts enkele sessies nodig om merkbare verbetering te zien.
  • Minder emotionele lading: Herinneringen verliezen hun intensiteit en worden beheersbaarder.
  • Verbeterde slaap: Vermindering van nachtmerries en herbelevingen.
  • Grotere mentale rust: Meer balans, minder stress en betere algehele functionering.

Nadelen

  • Emotioneel intens: Het kan zwaar zijn om traumatische herinneringen opnieuw te beleven, maar Gaby begeleidt je hierin stap voor stap.
  • Tijdelijke nawerkingen: Na de sessie kun je nog enkele dagen vermoeidheid en nieuwe emoties ervaren.

Plan een gratis Kennismakingsgesprek

Wil je jouw trauma achter je laten en weer grip krijgen op je leven? Plan dan een gratis kennismakingsgesprek met Gaby van Sterke Basis. Tijdens dit gesprek bespreken we jouw situatie en kijken we hoe EMDR-therapie jou kan helpen om weer in balans te komen.

Klik op de onderstaande knop om je gratis kennismakingsgesprek te plannen. We kijken ernaar uit om je te ondersteunen op je pad naar herstel.

Over Gaby van Sterke Basis

Gaby is een ervaren therapeut met een diepgewortelde passie voor het helpen van mensen om hun trauma’s te overwinnen. Met haar warme en persoonlijke benadering zorgt ze ervoor dat je je veilig en op je gemak voelt, zodat je het proces van EMDR-therapie met vertrouwen kunt doorlopen. Gaby heeft al vele cliënten geholpen om hun leven weer op de rails te krijgen en staat klaar om ook jou te begeleiden.

Je kunt voor EMDR therapie bij mij onder andere terecht in: Dronten, Emmeloord, Kampen, Leeuwarden, Lelystad en Zwolle.

Ontdek jouw kracht – Geen wachtlijst

Recensies

Contact opnemen

Ik leer je graag kennen in een gratis kennismakingsgesprek. In zo’n gesprek nemen we je situatie door en komen we direct met een eventuele daadkrachtige aanpak. 

Wacht niet langer en onderneem actie.

Gaby buiten
EMDR Therapie formulier (#10)