Hypnotherapie Zwolle

Hypnotherapie bij Gaby Jurczyk, praktijk Sterke Basis

Inhoudsopgave

Gaby Sterke Basis buiten

Begin vandaag nog met jouw herstel!

Wat is hypnotherapie?

Hypnotherapie is een vorm van therapie waarbij hypnose wordt gebruikt om een diepe staat van ontspanning en focus te bereiken. Deze toestand helpt je om toegang te krijgen tot je onderbewustzijn – of wat ik het ‘archief’ noem, waar veel van je ervaringen, gevoelens en gedachten liggen opgeslagen.

In deze ruimte zitten de oorzaken van de problemen die je in het moment ervaart. Door deze bewust te maken kunnen we heel effectief werken aan bewustwording, herstel en kunnen ziekmakende patronen weg gewerkt worden.

Hypnotherapie kan je helpen om diepgaande veranderingen te bereiken door heel gericht middels jouw hulpvraag contact te maken met jouw onderbewuste. Alle antwoorden kun je in feite zelf beantwoorden. Ik begeleid je graag op je reis naar een sterker, gezonder en gelukkiger leven.

Hoe werkt hypnotherapie?

Tijdens een hypnotherapie sessie begeleid ik je naar een ontspannen en gefocuste staat, ook wel trance genoemd. In deze toestand blijf je volledig bewust en in controle. Met aandacht en hele gerichte vragen help ik je om je innerlijke wereld beter te begrijpen en positieve veranderingen te maken.

Hypnotherapie vs. Hypnose

Veel mensen kennen hypnose van shows en entertainment, maar hypnotherapie is iets heel anders. Bij hypnotherapie draait alles om jouw welzijn en je blijft altijd in controle. Hypnotherapie is een veilige, liefdevolle en professionele methode om diepgaande veranderingen te bereiken.

Een natuurlijk proces

Trance is een natuurlijke staat die je waarschijnlijk al eens hebt ervaren. Denk aan momenten wanneer je dagdroomt of volledig opgaat in een taak, waarbij de tijd lijkt te vliegen. Tijdens hypnotherapie maak ik gebruik van deze natuurlijke capaciteit om je onderbewustzijn te bereiken.

Begin vandaag nog met jouw herstel!

Het proces van hypnotherapie in Zwolle

 1. Inductie: We beginnen met technieken zoals diepe ademhaling en spierontspanning om je in een ontspannen staat te brengen. Ik zoek in deze fase contact met jouw controle systeem. Ik onderzoek wat jij nodig hebt om je veilig te voelen terwijl we steeds dichter bij de oorzaken van jouw hulpvraag komen.
 2. Verdieping: Vervolgens gebruik ik verdere ontspanningsmethoden om de trance te verdiepen, zodat we naar de oorzaken kunnen bewegen.
 3. Transformatie: in deze fase gaan we werken met de oorzaken van jouw problemen. Met de verworven inzichten krijg je tools aangereikt, die je helpen om negatieve patronen te doorbreken en positieve veranderingen aan te brengen.
 4. Opkomst: Ten slotte begeleid ik je terug naar een volledig waakbewustzijn, zodat je je weer alert en fris voelt.

Samen werken we aan jouw herstel

Begin vandaag nog met jouw herstel!

Wat kun je bereiken met hypnotherapie?

Hypnotherapie biedt een breed scala aan voordelen en kan worden ingezet bij verschillende klachten en doelen, zoals:

 • Angstklachten: Leer om te gaan met en verminderen van angsten.
 • Stress: Vind rust en balans in je dagelijks leven.
 • Slaapproblemen: Verbeter je slaapkwaliteit en rust beter uit.
 • Pijnklachten: Verminder chronische pijn en fysieke ongemakken.
 • Prikkelbare Darm Syndroom (PDS): Ervaar verlichting van symptomen.
 • Depressieve Gevoelens: Vind licht en hoop in moeilijke tijden.
 • Stoppen met Roken: Doorbreek verslavende patronen.
 • Afvallen: Ondersteun je gewichtsverlies door gezondere gewoonten te ontwikkelen.

Voor diverse klachten

Hypnotherapie kan worden ingezet bij zowel lichamelijke, psychische als emotionele klachten. Het helpt niet alleen om deze klachten te verminderen of op te lossen, maar kan ook prestaties verbeteren en je gevoel van zelfwaardering versterken. Door gebruik te maken van symbolische processen, herinneringen en gevoelens, krijg je meer inzicht in je problemen en conflicten, waardoor je deze beter kunt begrijpen en oplossen.

Wat maakt hypnotherapie effectief?

De trance zelf wordt beschreven als een toestand van verhoogde concentratie en een toegenomen openheid voor suggestie. Als hypnotherapeut communiceer ik rechtstreeks met jouw onderbewuste. Dit omzeilt het kritische bewustzijn en maakt het mogelijk om diepgewortelde overtuigingen en gedragingen te veranderen. Je blijft echter altijd bewust van je omgeving en behoudt de volledige controle.

Verschil met meditatie

Hoewel zowel meditatie als hypnotherapie werken met veranderde bewustzijnstoestanden, zijn er duidelijke verschillen. Bij meditatie ben je bewust in het hier en nu, terwijl je bij hypnotherapie juist onbewust in het hier en nu bent en in een diepere trance raakt. Dit maakt het mogelijk om veranderingen aan te brengen op een dieper niveau van je onderbewustzijn.

Waarom kiezen voor hypnotherapie in Zwolle bij Gaby?

Bij Sterke Basis sta jij centraal. Mijn aanpak is persoonlijk en op maat gemaakt voor jouw unieke situatie. Met jarenlange ervaring en een diepgaande kennis van hypnotherapie, begeleid ik je met warmte en zorg. Samen werken we aan jouw doelen in een veilige en ondersteunende omgeving.

Gratis kennismakingsgesprek

Ben je nieuwsgierig naar wat hypnotherapie voor jou kan betekenen? Plan dan een gratis kennismakingsgesprek in. Tijdens dit gesprek bespreken we jouw hulpvraag en hoe hypnotherapie jou kan helpen. Het is vrijblijvend en geeft je de kans om te ervaren of mijn aanpak bij je past. De Hypnotherapie kan plaatsvinden op locatie in Zwolle, of in mijn praktijk in Espel.

Klik hieronder om direct een gratis kennismakingsgesprek in te plannen en zet de eerste stap naar een sterkere basis in jouw leven.

Ontdek jouw kracht – Geen wachtlijst

Recensies

Contact opnemen

Ik leer je graag kennen in een gratis kennismakingsgesprek. In zo’n gesprek nemen we je situatie door en komen we direct met een eventuele daadkrachtige aanpak. 

Wacht niet langer en onderneem actie.

Gaby buiten
Hypnotherapie formulier