IK HELP JE GRAAG BIJ..​

EStress behandelen Espel

Leer om te gaan met stress of PTSS door samen met Sterke Basis Traumatherapie naar een oplossing toe te werken. Weer in kracht, balans en veiligheid

Therapie voor vrouwen die met stress kampen

Omgaan met stress is makkelijker gezegd dan gedaan. Vaak herken je de symptomen te laat en zit je al tegen een burn-out aan voordat je aan de bel trekt. Of misschien heb je te maken met PTSS, een posttraumatische stress-stoornis. Sterke Basis Traumatherapie helpt vrouwen zoals jou graag met hun stress verminderen en weer in hun kracht staan. Een informatief gesprek over je klachten? Dat kan met een gratis kennismakingsgesprek. Neem direct contact op!

Het effect van langdurige stress op je lichaam

Stress is niet per definitie ongezond. Iedereen heeft soms te maken met een stressvolle periode. Als je daarna weer terugveert en kan ontspannen is er niets aan de hand. De draagkracht is dan in balans. Stress gaat pas een probleem vormen als lang aanhoudt en je niet meer in staat bent om terug te veren. De draaglast wordt dan te groot en je put jezelf uit. Voorbeelden van factoren die bijdragen aan een hoog stressniveau zijn een constante te hoge werkdruk, spanningen in werk en relatie(s), scheiding, ruzies, ziekte, et cetera.

Hoe groter de draaglast wordt, hoe groter de uitputting. Op een gegeven moment zijn zelfs de kleine dagelijkse activiteiten moeilijker en moeizamer. Je kunt dan ook emotioneler gaan reageren. En omdat jouw systeem in overlevingsstand komt, gaan je gedachten met jou aan de haal. Blijft de boog te lang gespannen en houdt de stress te lang aan, dan kun je overspannen raken en in een burn-out terecht komen. Je krijgt te maken met een gevoel van lusteloosheid, somberheid of schuld.

Posttraumatische stress-stoornis

Een ingewikkelde en heftige vorm van stress is het posttraumatische stress-stoornis (PTSS). Hiermee kun je te maken krijgen na een ingrijpende, traumatische gebeurtenis. In het dagelijkse leven kun je hier veel last van ondervinden, bijvoorbeeld in de vorm van angst, een gevoel van hulpeloosheid of sociale terugtrekking. De symptomen treden soms pas jaren na het incident waar het uit voortkomt op. Voorbeelden van zulke gebeurtenissen zijn o.a. seksueel misbruik, mishandeling of intimidatie.

Juist omdat je in je dagelijkse bezigheden zo belemmerd kunt worden door PTSS, is het belangrijk om de stress te behandelen. Zo kun jij weer in kracht, balans en veiligheid leven zonder dat je steeds maar terug moet denken aan je trauma. Grijp tijdig in en laat je helpen door de PTSS-behandeling van Sterke Basis Traumatherapie in regio Espel.

Wat biedt Sterke Basis Traumatherapie?

Allereerst is het belangrijk om te bepalen wat er precies aan de hand is en hoe we jouw klachten kunnen herstellen, om zo je lichaam terug te brengen naar de ‘normale’ stand van zaken. Waar loop jij precies tegenaan? Wat voor aanpassingen zijn er nodig en hoe kun je dit het beste realiseren? Dit alles doen we veilig samen in overleg. Met mijn stressbehandeling werk ik direct in het lichaam om jou te helpen uit de overlevingsstand te komen. Zo pak jij het leiderschap terug over jouw systeem en over hoe dit met factoren van buitenaf omgaat. Daarna kijken we naar de oorzaken die in eerste instantie stress bij jou hebben veroorzaakt. Samen maken we een plan hoe dit in de toekomst kan worden voorkomen.

Maak kennis met mij en mijn werkwijze door direct contact met mij op te nemen. Je bereikt me via tel. +31 (0)6 83 64 35 26 of via het online contactformulier. Je kunt dan een gratis kennismakingsgesprek met me inplannen. Sterke Basis Traumatherapie helpt je graag aan een veilige basis door jouw stress in Espel te behandelen.

In mijn praktijk ontvang ik cliënten uit onderliggende plaatsen, maar ook vanuit veel plaatsen verder weg in het land.

Therapie Zwolle
Therapie Leeuwarden
Therapie Emmeloord
Therapie Lelystad