Traumatherapie

Leef weer vanuit kracht en potentieel door jouw trauma te verwerken met de hulp van trauma therapie van Sterke Basis. Ik help jou ontladen en loslaten.

Ontdek jouw kracht – Neem die eerste stap!

Inhoudsopgave

Trauma therapie gericht op het lichaam

Bijna iedereen heeft wel eens, bewust of onbewust, een trauma meegemaakt. Maar niet iedereen heeft daar direct last van. Pas bij stress, grote veranderingen of een heftige situatie komt een trauma soms pas aan het oppervlak. Je lichaam reageert dan. Je wilt vechten, vluchten of juist bevriezen. 

Afkomen van deze overlevingsreacties kan lastig zijn, maar de trauma therapie van Sterke Basis Traumatherapie helpt je hierbij. Zo kun jij het onderliggende trauma verwerken en weer in kracht, balans en veiligheid leven.

Begin vandaag nog met jouw herstel!

Gaby Sterke Basis buiten

Begin vandaag nog met jouw herstel!

Wat is een trauma?

Wanneer spreken we eigenlijk van een trauma? Een trauma is een lichamelijke of psychische verwonding na een bepaalde gebeurtenis, zoals een ongeluk, heftige bevalling, seksueel geweld, getuige zijn van een misdrijf, een sterfgeval etc. 

De wond kan fysiek, maar ook mentaal of emotioneel zijn. Door een traumatische gebeurtenis kunnen blijvende psychische problemen ontstaan. Gedurende de rest van je leven kun je getriggerd worden door bepaalde situaties en in ‘overlevingsmodus’ komen.

Dit geldt zeker tijdens grote veranderingen (verhuizing, scheiding, enzovoorts). Herken jij de volgende reacties?

  • Je bent plotseling heel boos
  • Je moet veel huilen
  • Je voelt je voortdurend bang
  • Je ziet overal gevaar
  • Je ervaart alles als ‘te veel’

Traumatherapie is erop gericht jou te helpen zulke patronen los te laten, zodat jij weer vanuit kracht, vertrouwen, veiligheid en potentieel kunt leven. Mijn kennis komt zowel van vele opleidingen, cursussen en reizen als vanuit mijn eigen ervaring. 

Zelf heb ik namelijk ook alle facetten van een trauma en traumaverwerking doorleeft. Hierdoor ben jij bij mij verzekerd van een grondige, persoonlijke aanpak die helemaal is afgestemd op dat wat jij nodig hebt.

Het lichaam resetten

Sterke Basis Traumatherapie biedt hulp bij trauma op een fysiek niveau door middel van lichaamsgerichte therapie. Door het lichaam te helpen de traumatische ervaring te ontladen, komen je emoties en je denken evengoed uit de spanning. 

We gaan werken met systemische traumatherapie of holistische/integrale traumatherapie en met de methode Somatic Experiencing. 

Wat bij jouw traject aan bod komt, is maar net afhankelijk van wat jij nodig hebt: een traumabehandeling gaat dus volledig op maat. Binnen enkele sessies zul je het resultaat al merken. Je lichaam ontlaadt en hoeft niet meer te vechten, vluchten of bevriezen en dat maakt dat je emoties door warmte, kippenvel of trillen kunnen ontladen. 

Vervolgens kun je ook op de andere niveaus genezen: je gedrag en communicatie, relaties, je levensenergie en je ware zelf. Kortom: de therapie van Sterke Basis is het begin van jouw trauma verwerken dat jou verder helpt.

Sterke Basis Traumatherapie biedt hulp bij traumaverwerking. Kennismaken? Dat kan! 

Maak een afspraak voor een gratis kennismakingsgesprek via het telefoonnummer +31 (0)6 83 64 35 26 of via het online formulier. Je bent welkom in mijn praktijk in Espel, maar ik kom desnoods graag bij je langs.

Gaby buiten

Ontdek jouw kracht – Geen wachtlijst

Recensies

Contact opnemen

Ik leer je graag kennen in een gratis kennismakingsgesprek. In zo’n gesprek nemen we je situatie door en komen we direct met een eventuele daadkrachtige aanpak. 

Wacht niet langer en onderneem actie.

Gaby buiten
Traumatherapie formulier